Zelda Triforce CakeZelda Triforce taart

By | June 10, 2011

Finally! Time for a gamecake! I baked this one as a prize for the Game of the Year-award of the MKT 4 game development project I assisted. Also, since it’s Link’s 25th birthday, a Zelda-themed cake seemed appropriate. It’s filled with two layers of strawberry bavarois with fresh strawberries and covered in buttercream and a mixture of marzipan and fondant. So here it is, in all its sparkly glory! Congrats to the winning team Hexacon!

Shiny Triforce cake

Sparkles!

I think I could have done a better job on this cake. I had the flu all week and under the pressure of having only 5 hours free to make this cake, I had to compromise a lot. I wanted to make a 3D Link holding the Master Sword, or with an opened chest and a victory cup in his hands, but after two people told me that the marzipan head I had finished looked nothing like Link, I decided to skip the whole 3D Link bit. Better luck next time. Sparkly Triforce it is!

Eindelijk weer eens tijd voor een gamecake! Ik heb deze gebakken als prijs voor de Game of the Year-award voor het MKT 4 game development project wat ik assisteerde. Omdat het Link’s 25ste verjaardag is, leek me een Zelda thema wel gepast. Hij is gevuld met een dubbele laag aardbeienbavarois en verse aardbeien, afgesmeerd met botercreme en bekleed met een laag marsefond (mix van marsepein en fondant). Dus hier is ie dan, in al zijn sparkly glory! Gefeliciteerd aan het winnende team Hexacon!

Shiny Triforce cake


Sparkles!

Ik denk wel dat het beter had gekund helaas. Ik had de hele week griep en onder de tijdsdruk van het maar 5 uur beschikbaar hebben om de hele cake te maken heb ik een hoop compromises moeten doen. Ik wilde namelijk eerst een 3D Link boetseren die het Master Sword vasthad, of voor een open kist stond met een prijsbeker. Maar nadat twee mensen er me van overtuigd hadden dat Link’s hoofd wat ik had geboetseerd echt niet op Link leek moest ik het helaas opgeven. Volgende keer beter! Sparkly Triforce dan maar!


4 Comments

Joep on June 10, 2011 at 10:51 pm.

De taart was erg lekker, dank je!

Noeska on June 11, 2011 at 8:28 am.

Thanks! Dat hoor ik graag ^^

Jasper on June 13, 2011 at 2:28 pm.

Ik ben het helemaal met Joep eens. =) Keep up the good work!

Leave Your Comment